Merisuolakääre

Merisuolakääreestä on apua tulehduksiin, turvotuksiin, nivelkipuihin, lihaskipuihin ja venähdyksiin.

Kudosten aineenvaihdunta voi olla häiriintynyt. Kudoksissa voi olla hapenpuutetta joka aiheuttaa kipua. Kudoksiin voi olla kertynyt maitohappoa ja kuona aineita. Näihin ainakin kannattaa kokeilla merisuolakäärettä.

VALMISTUSOHJE

Sulata 3-ruokalusikallista puhdistamatonta merisuolaa 2dl:aan vettä. Älä keitä suolaa ettei sen koostumus muuttuisi. Lisää 8dl:aa haaleaa vettä jotta saisit noin huoneenlämpöisen seoksen. Kostuta liuoksessa pyyhe tai muu kangas. (pellava parhaimpia, mutta froteekin esim käy). Purista ylimääräinen vesi pois ja aseta kipuilevan kohdan päälle. Peitä kääreen kohta muovilla jottei se sotke vaatteita tai kalusteita. Kääre kannattaa viellä peittää jollain lämpimällä esim villaisella. Kun kääre alkaa tuntumaan läpöiseltä. Voit kääntää kääreen toisinpäin ja jatkaa hoitoa.

Käytetään 1-3kertaa päivässä noin 30-45 min kerrallaan. Akuutissa vaivassa voi käyttää käärettä tunnin välein 10-15 min kerrallaan. Liuoksen voi säilyttää esimerkiksi kylpyhuoneessa ja käyttää useamman kerran. Merisuolaliuos säilyy hyvin.

Munuais, virtsarakko tai eturauhas vaivaisen tulee käyttää +37 asteista vettä.

Merisuolakääreen teho perustuu moniin asioihin. Kehon jäähtyessä elimistö tuo lisää lämpöä lisäämällä verenkiertoa. Verenkierron parantuessa. Paranee myös aineenvaihdunta ja hapensaanti lisääntyy. Turvotus ja lihaskireydet sekä tulehdus alkavat vähentyä.

Kehon jäähtyessä kudokset supistuvat jolloin puristuksissa oleva hermo voi vapautua ja hermopinne sekä kipu helpottuu.

Kylmänä kipureseptorit välittävät kipusignaaleja huonommin kuin normilämpöisenä.

Aiheesta löytyy merisuolakääre hakusanalla paljon asiaa ja vinkkejä. Kannattaa kokeilla.