Imukuppihieronta

Imukuppihieronta (liuku- eli kuivakuppaus)

Imukuppihieronta on vanha, alun perin Kiinasta kotoisin oleva hoitomuoto. Periaatteessa imukuppihierontaa käytetään samoihin tarkoituksiin kuin hierontaa, mutta se on hyvin tehokasta. Jo n. 15 min hoito saattaa vastata. 60 min perinteistä hierontaa.

Imukuppihierontaa käytetään esimerkiksi: Lihasjännityksiin, rentoutumiseen (saa aikaan miellyttävän lämmöntunteen), aineenvaihdunnan, verenkierron, lymfanestekierron vilkastuttamiseen, kuona-aineiden ja nesteiden poistoon, triggerpisteiden ja lihaskalvojen käsittelyyn, urheilusuoritusten jälkeiseen lihashuoltoon/palautumiseen, lihaskipuihin ja turvotuksiin sekä selluliittihoitoihin

Hieronta suoritetaan erikokoisilla imukupeilla (käyttämäni kupit ovat silikonia, hoito käy siis myös kumiallergikoille). Iho öljytään aina ensin. Kun kuppi asetetaan oikein iholle, syntyy alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Silikonikuppien käyttö mahdollistaa imutehon hallitsemisen sekä hoidettavan lihaksen ja kudoksen mukaan tarvittavan yksilöllisen alipaineen. Hieronta tapahtuu liu'uttamalla kuppia tai pitämällä kuppia paikallisesti kipupisteen päällä.

Hieronnan jälkeen on tärkeätä nauttia runsaasti nestettä lisääntyneen aineenvaihdunnan ja imunestekierron takia.

Imukuppihoito saattaa aiheuttaa imujälkeä muistuttavaa punoitusta tai verenpurkaumia, mutta ne häviävät muutamassa päivässä.

Imukuppihieronnan kontraindikaatiot (este kumikuppikäsittelylle) suuri osa samoja kuin normaalin hieronnankin esteet eli kontraidikaatiot

Ihorikkoumat, luomet (vältetään isoja luomia), ihosairaus

suonikohjut/ tai vanhat suonikohjualueet (vältetään nämä alueet), laskimotukokset, iskeeminen kudos

Sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus

Akuutti vamma/ tulehdus/ kuume

Syöpä-, tyrä- ja muut vakavat sairaudet

Raskauden aikana vatsan, ristiselän ja jalkapohjan alue